2009-01-05

Tudeluuu.....og tilmålt tid.

Dagen i dag..
Når man leser dødsannonser til unge menneska, bi iallefall æ litt melankolsk....merkelig det der.
Inyttårshelga, døde en ung gutt i trafikkulykke, like gammel som min sønn, fra en nabokommune, som tilfeldigvis kjente han, ogå sjøl kjenne æ mor og tanter og onkla.Det å måtte motta et sånt budskap må vær ubeskrivelig ondt. Særlig når man har unga sjøl,så kjenne æ bærre korr hjertesårt det må vær å mest nån. Om man begynn å tenke på det, ja da bi iallefall æ tøven..
Det e da man tenke på dette med den tellmålte tida vi ha fått...ja, førr æ trur på det. Det at vi ha fått vårres tid, men æ kan ikke under nån omstendigheta, tru at Vår Herre, ha bestemt på kordan måte vi førlate på. Det e så mange umenneskelige tragedia.
Hm....lar det søkk litt det der..
ja, lille pus, du kan gjerne gjøm dæ under teppe, så ulydig du va med strekkinga te mæ..Fysj skamm sæ.


E det sånn at engla KUN e julepynt?
Samlinga mi a engla, befinn sæ egentlig inni et glass skap, men disse to, trur æ at har litt løst å ha fremme....men det e mulig det bli taski?


I dag folkens: i dag har unge frk sjøl tatt fatt på det nye livet......hihi....joda...her skal det slites og svettes,sånn at æ har kun en mage å forhold mæ te...
Ehhe....så gale e det vel ikke, men den æ har, e blitt så utrulig deformert.....det e litt sant det der....kainn æ meld om...
Så idag har det gått på knekkebrød, å te middag ser dåkker
Heimlaga grønnsakspuppe:
3 blokka med buljong a grønnsaker og brokkoli
1 1/2 l vann
3 gulrøtter
hodekål som e snitta
kålrabi som e snitta
litt fullkornspasta..(sånn at jr kan lik dette også)
kyllingpølse som e skåret i biter....type små
Resta a purreløk
småkokes..til grønnskan e mør....
Serveres med flatbrød...gjerne heimlaga eller grove rundstøkka..

Ja, det e søkkanes godt, å nu e heimhusan informert om at det bi en del sånn mat i tida som kjem.
Så no, etter blogg og oppvask, med to hender, e det frem med treningsklea, å avgåre på vårt lokale Friskhuset....kjøss katta sei æ...men ha satt a tid, å daga, så må det vel bli bra med elendigheta....etterhvert.
Treng masse sympati og oppmuntring....
Så dette glasset med pikekyss, får nu stå på kjøkkenet, men mein jo at det e vel lov å ta en........av og te...?
Klem fra ei motivert og relativt opptimistisk
Monica
9 kommentarer:

Tino sa...

Du, så flink du er på nyåret. Jeg bare tenker på å begynne på mitt nye og bedre liv jeg ;) Det kommer seg vel litt utover..
Og englene dine var kjempeflotte, de kan du ha fremme hele året.
Ønsker deg en fin kveld!

Tove sa...

Flink du er!!! Har noko til deg på bloggen min!

Kari/Hestia sa...

Vi fikk beskjeden om morgenen 1.juledag om at tragedien hadde rammet. Det var sjokk, det var sorg og det var vanskelig å være mamma til en som hadde mista en kompis i trafikken.
fart?...fest? Toillfele?
Jeg vil ikke dømme. Gutten døde. Han tok ingen med seg, og en far måtte bære ei kiste..
Vi var i begravelse på fredag, og minnene er triste..
- og så, midt oppe i det hele, er jeg så GLAD for min egen flotte unge sønn. SOM jeg elsker ham..Alltid. Så heldige vi er..

-klem-

kate sa...

Så flenk du e Monica!!
Åsså e du så go å skriv:)
Æ syns ænglan kan stå fræmme selv om jula e over:)
Klæm fra Kate:)
Ps. flott heading, har du tatt bildet selv?

gupe sa...

og miste et barn hvet jeg alt om..
til høsten er det 11 år siden sønnen min døde..toget kjørte på bilen de satt i..5 ungdommer døde..min sønn var en av dem..han ble bare 22 år...
har alltid ment att vår tid på jorden er bestemt den dagen vi blir født..det høres kanskje fælt ut,men tror nok Gud hadde en mening med det..hvet hvertfall att han har det godt der han er nå,og att vi skal møtes igjen en dag...
når det gjelder engler:her står de framme hele året..gubben telte til 60 i stua før jul..og det har nok kommet til noen flere etter det..du er utrolig flink til og skrive..virkelig inspirerende for en som er ganske fersk i bloggverden..klem fra meg:)

Hespe sa...

Hei på deg vennen, og GODT NYTTÅR til deg!!!

Hi, hi - ja det er nok flere en du som starter med ny giv på nyåret - meg inkludert :o) Utrolig hva litt ekstra i magen og latmannsliv gjør med en i løpet av en god uke. I dag ble det salet UTEN dressing!!!

Ha en strålende flott uke videre!!

Stor klem

Liv Leonhardsen sa...

Heia du!
Du e så flenk å skriv! Det e så hjertegodt å læs om deg og dine og dine tanka og gjøremål. E kos me her inne.
Veit du, e e inne på bloggen din kvar dag. Av og tel fleir ganga førr dag. Og e læs og e flir, e læs og e gråt.
Som du veit så e e i den klubben som har et barn for lite. Sjøl om de e voksen å fløtta heimana så e de ongan vårres. E fikk en sms fra Gunn Heidi og ho lurt på om det gjorde nokka om ho satte et lys på grava. Selvsagt gjorde det ikke det, e syns de e fint at folk huske på at e har ei "lita" jente som ligg på kirkegården her. Har ei anna venninne som også bruke å sett lys der. Ho har aldri troffe ho Nina men allikevel tenne ho lys for ho e dattra mi. Etter at ho Nina døde kom det en mann bort til meg å beklaget mitt store tap og sa, Vår herre har god råd, sa han, Å, ka du mein med det, sa e,- før han fortsatte: Han tar de beste, for det e de som skal lag veien til oss andre når vi skal dit. Det syns e va godt sagt, og av en eller anna grunn har e funne trøst i de ordan.
E veit ikke kem han va han gutten fra Beiarn, men e har forstått at han har slekt i Misvær. Hils å si at jeg tenker på dem. Langt innlegg, men e mått bærre skriv litt tel deg.

Anita sa...

Så flotte engla du har, dem kain stå fremme heile tia synes eg;o) Det e trist når unge menneska blir borte. Vet ikke om du har hørt om han som blei borte i Drammen nyttårsaften-natta?! E bare heilt rart at han plutselig bare e borte - veit godt kem han e. Uvissheta e værst. Eg e enig med deg, trur det e bestemt kor lenge man skal være i denne verden, og det e ei mening med alt som skjer.
Men det kain være tungt å godta....

Ha ei flott uke. klem

Berit sa...

Skal si du er flink, viktig å ta tak i ting, og resten av familien får være med, det er det ingen som har vondt av.

Ja det er lett å skylde på jula, det gjør jeg også. Litt for stor blanding av mat som ikke blir spist til vanlig, så magen godttar det rett og slett ikke. Har gått med knip (vondt) i hele romjulen, men alikevel så skal alt smakes, merkelige greier, kan ikke la være.

Men nå er det hverdag igjen, festen er over!

Ja det er ufattelig når unge mennesker går bort. Her var en ung jente som døde fra sitt lille barn aom hun var alenemor for. Min datter hadde henne i lære i helsfag, en flott og flink jente, så det er ufattelig trist, og for den lille som blir overlatt til andre,som helt sikkert er glade i henne, men alikevel.

Vi må være flinke til å ta vare på stundene.

Det var et utrolig flott bilde du hadde på toppen!!!!

Ha en fin dag.