2009-02-23

Æ sku ha gjort.....

Nesten så æ må ta mæ sjøl i nakken;);)
Her har unge frk sjøl fri, å tenk på ka æ kunn ha gjort te nu....men...ehm....ja, æ regna med at dåkker må tru at æ sett på ræva heile dagen å kommentere innlegg, å klekka ut plana te nye innlegg hos mæ sjøl....pinadø nestens å det e sant....
Nei nei...
det e ikke sånn,belive me..... men æ e a den typen som e innmari tidlig opp...får gjort mye på morran, å da har unge frk sjøl mye a dagen te kos og egeninteresse....hihi....jaujau...
Æ skjønna ikke korrdan æ ska få tid te alt æ sku ha gjort..
Her e bøker som æ ikke ha lest enda....Ragde kjøpte æ i Oslo i fjor sommer, å enda e dem ikke åpna,.de e tellogmed ikke med på bildet engang..sku jo les i vinter, tenkte æ...å det samme med de andre bøkene dåkker ser....
Men veit dåkker ka; æ ende opp med sånne smussliteratur, pocket seria som aldri tar slutt, men de e søkkanes god etter mett hau.....lettlest, å med litt salig blanding av romantikk og intriga...passa mæ utmerket..
Så nu ha æ stormlæst sønnavind, førr æ oppdaga i helga at neste bok i serien kjem ut i dag....iiiiaaahhh..... Fader også altså..
Æ sku ha jobba meir med tillitsvalgtjobben på jobb.....¨sku ha vært på trening....osv..
Men tross at æ tenke på korr mye æ sku ha gjort, så ha vi da gjort mye i helga...å vaskemaskinen går et par daga i uka..(guri ka æ gleda mæ te å henge ut på snora), støvsugern dansa vi med hver dag, oppvask et par ganga førr dag, (har ingen oppvaskmaskin, kun hender) legg sammen klea, vanna blomster, styk duka som ha vært vaska, fløtta på ting litt her og litt der, sjekka frysern om det mangla brød eller anna, sjøl om det e ett fåtall som e innom på besøk, (før hadde folk tid te å gå på besøk en formiddag uten å være buden....iallefall her nord)
sjekka nota te kor, sjekka jobb, sjekka lekser osv...
Ja lista e laaaaang, å det e ikke rart man av å te bi sliten a å kun tenke på ka man sku ha gjort...men heldigvis lika æ å ha det ryddig, og ikkje minst reint, så at æ vaska over skap og benka, har æ jo kun mæ sjøl å takk førr...så det bi liksom aldri disse Skippertakan som mange snakka om......Det bi førr heftig førr oss, med en samo som pendla 14 mil daglig på jobb, sjøl jobba æ 75%, ...da e det likar å ta teng med en gang å ikke utsette...å da kan vi sett oss ned med god samvittighet...men ingen ha jo dødd a støv?..-eller? Da jr va hos legen å fikk konstantert allergi for pollen og husstøv, snur jr sæ te mæ å si; bi du litt stressa nu, mamma?
Man stilla krav te sæ sjøl, å koffør gjør man det? Som sagt så lika æ å ha ting på "stell", men æ fær ikke rundt med bøtteballetten, daglig, førr det kan æ ikke...får da være måte på...
Men æ SKA ta mæ tid te bøker å tredemølle.....(Må ha nån som pusha mæ)Å det å strikk, å mal e nåkka som æ lika, å da ha æ tenkt så gale, at æ e blitt gammel nu,at æ legg opp fridagen min te å kos mæ med teppet, som voks...å gjør akkurat ka æ vil......etter at hus og heim e fiksa.....vakke det lurt?
Her i nord snør det litt, å unge frk sjøl ska ut å legg ut mat te småfugla, før ho går på butikken...
Ka i alle dager ska vi ha te middag i dag..?
Alt ska da tenkes på....e det rart man bi tøven av og te..... Å så ska æ lag mæ en deig med svenske kanelbolla....oppskrifta bruka æ fra "HvitSTil"...den e bærrre innmari god...og vellykka....always

Ikkje meininga å bruk dåkker som søppelbøtte i ett rotat innlegg....men av og te.....
Klem iallefall fra Monica

16 kommentarer:

Tino sa...

Hei
Det virker som du får dårlig samvittighet av å ikke gjøre noe hele tiden. Men er lov å slappe av å ikke gjøre noe iblant også.Eller lese litt,strikke litt, gjøre ting som man liker.
Jeg trenger litt tips/hjelp på bloggen min i dag, hyggelig om du stikker innom. Trenger du noe hjelp til å fikse den linken?
Her har vi sol og varmegrader i dag, deilig etter den halvmeteren med snø ekstra som vi fikk på lørdag.
Ha en fin fridag, kos deg!

strikkeogtove sa...

He,he....ja du får nå satt ord på det mange av oss tenker. Hodet fullt av tanker på hva som skulle og skal bli gjort, det som burde vært gjort osv.nEr det rart vi damene blir sliten.... Sett deg ned og kos deg med strikketøyet, lag noe enkelt til middag, og ta en bøk med på sengen under påskudd til at du skal ha en middagslur. Kos deg og ha en fin dag.

chatrine sa...

Heihei!
Ja her va lista lang... Det er den visst hos meg også;) Men man kan jo bare ikke få gjort alt heller, sånn på en gang. Heldigvis må man på jobb av og til å "slappe" av;) hehe

Ha en super dag!
Klem fra Chatrine:)

p.s å ja det er jeg som har lagd frisyrene på bildene mine. Modellene er min datter og hennes venninde:)

Anonym sa...

He he!Ja akkurat de ordan du skriv,sånn har æ d åsså:)
Må hit inn å finn ut kossen man har d.He he!
Men d sant som du sir,vi kave og stresse oss opp med alt vi sku ha gjort.Så har man dårlig samvittighet for nåt hele tida.Slitsomt!
Men trur de fleste kvinnfolk e sånn.
Æ har bare hadd en liten jobb i dag.Fri mesteparten av dagen.Men har ikke fått gjort en skit her hjemme.Bare Blogging.Det tar mye tid,men du så morsomt.
Trur æ får bynne å gjøre som bestemora mi,ho jobba om natta;)
Du har sabla gode innlegg.Nådde ikke å kommentere det forrige,for har no tatt for mæ Awarden æ fikk av dæ.Så når æ sku inn å kommentere Mjelle og alt det andre så var det kommet et nytt innlegg fra Unge Frk.sjøl.Æ syns du e effektiv:D
Strikke på håringen.Det blir et nydelig pledd!
Å de kosekattan va jo deilig der dem ligg:)
Ha no en SUPERDUPER dag!

Torunn sa...

Nydeleg pledd du strikkar! Og husk at det er lov å slappe av med god samvittighet! :) Ha ei flott veke!

Rose Love sa...

Hei!
Ja du får min fulle støtte!
Søren også... Hvorfor blir livet vårt slik.
Hele tiden dårlig samvittighet for ting en gjerne ville og bør gjøre.
Jeg har det også slik og tror storparten av kvinnene med familie har.
Kjenner meg godt igjen i alt du skriver.
Særlig med å ha det i orden i huset. Vi har 3 barn og 3 katter.
Elsker kattene, men de gjør det til mye arbeid. 2 av kattene er langhåret og de leker så dottene flyr. Nå når det har vært så kald, vil de ikke være ute heller.
Burde hatt bare 1 ,men så ble det slik at det ble 3.
Jeg blir så stresset når det er uryddig og støvete. Skulle ønske jeg var mere avslappet.
Må nok innrømme at pc`n har tatt mye tid i det siste, men det er så koselig. Jeg vurderer å kutte ut hele tiden, men det er så spennende med likesinnede damer en snakker med her inne.
Jeg er veldig deppa til tider og da hjelper det å lese blogger.
Syns du virker som en aktiv og flink dame.
Ha en fin uke!

Rose Love sa...

Hei!
Ja du får min fulle støtte!
Søren også... Hvorfor blir livet vårt slik.
Hele tiden dårlig samvittighet for ting en gjerne ville og bør gjøre.
Jeg har det også slik og tror storparten av kvinnene med familie har.
Kjenner meg godt igjen i alt du skriver.
Særlig med å ha det i orden i huset. Vi har 3 barn og 3 katter.
Elsker kattene, men de gjør det til mye arbeid. 2 av kattene er langhåret og de leker så dottene flyr. Nå når det har vært så kald, vil de ikke være ute heller.
Burde hatt bare 1 ,men så ble det slik at det ble 3.
Jeg blir så stresset når det er uryddig og støvete. Skulle ønske jeg var mere avslappet.
Må nok innrømme at pc`n har tatt mye tid i det siste, men det er så koselig. Jeg vurderer å kutte ut hele tiden, men det er så spennende med likesinnede damer en snakker med her inne.
Jeg er veldig deppa til tider og da hjelper det å lese blogger.
Syns du virker som en aktiv og flink dame.
Ha en fin uke!

~♥~ Monica S sa...

Hei hei!

Trur dei fleste av oss, kjenner oss litt igjen i dette innlegget.. ei mors arbeidsdag tek liksom aldri slutt!! Godt å koble av av og til!! (med for eksempel Sønnavind :-) )

Kos deg resten av dagen Monica

Monica

Anonym sa...

Du fortjene vært ord.Førr ei dame som du....
Ja du får kyle ei pannekaka oppover til mæ:D
God middag!
Vi har spist stekt fiskepudding med bacon og råkost til.Enkelt og greit.

Inger-55 sa...

Haha.... Kjenne meg igjen i hvert ord. Men sett deg ned og strikk og kos deg med god samvittighet. Fordi du fortjener det. jeg elser masse bøker.... på øret. Når jeg strikker, går tur eller vasker.... Koselig.

Ønsker deg en flott uke, kjære Monica!

Anita sa...

Ha ei flott uke;o)

klems

GryNoKa sa...

Ja her kjenner jeg meg igjen....alt jeg skulle ha gjort, særlig etter å ha vært på kurs i hele helga... og så sitter jeg her og leser blogger og koser meg, istede for å rydde og vaske....
Men det viktigste er å ha evnen til å kos seg og ha det bra.
Ha ei flott uke. : )
Klem Gry : )

kate sa...

Det høres nu i gruinn ut som du har det mæste på stell spør du mæ:)
Og æ syns nu du ska unn dæ å kos dæ med ei lættlæst bok når du måtte ha løst:)
Æ for min del e nu av den dær skippertaktypen, desværre, men det går nu det også....:)
Ha en fin tirsdag,
klæm fra ho Kate:)

Duften av erteblomster-Vibeke sa...

NYDELIG PLEDD!:o)

Sangen jeg hadde ønsket meg til bryllupet vårt hadde uten tvil vært velsignelsen sunget på slutten av vielsen- drømme, drømme.....Hver gang jeg hører på Salmer til alle tider på nrk p1 (den er alltid avslutningmelodi der) så blir jeg like rørt av den- utrolig vakkert!!!!

Klemmer

hvorfor ikke... sa...

HEHE! strikkeline, kjenner meg igjen, nesten så en skulle tro jeg har sitti her og trykket i hele dag, jeg også...eh..em..ja jeg har vist nesten det, hehe!

Bitt@mi sa...

Hei!
Og tusen takk for awardene, og før at du finnes:-) E blir så kjempeglad, og tenksom når e les i bloggen din, skjønna du! Du får me til å sjå vårre kverdagstinga på en ny måte, samtidig som e kjenn me sjøl igjen i da meste som du skriv!
Og hadde e vært nærmar, ja da hadde e stukket innom en tur! Ubedd.. før en kaffe og litt skravling, og kanskje en kanelbolle også:-)
Vårres kverdag krev mye av oss, og sånn kommer det nok til å vær i mange år framover... Trur nok vi må vær flinkar til å prioriter oss sjøl innimellom (uten dårlig samvittighet). Hørt du den? Sjøl e e dårlig til da... :-S Men da e jo et godt råd uansett..?
Og til sist... e har ingenting imot søppelbøtta, heller ikkje at e blir brukt som ei:-) Treng sjøl søppelbøtta innimellom - alle mine gamle søppelbøtta ble igjen i nord..
Ha en koselig dag - med klem fra me!