2009-02-16

carpal tunell syndrom...

Mandag igjen....å atter ei helg e over, å vi e mett i februar...
Utrulig ka fort dagan går.
Unge frk sjøl har hatt jobbhelg, og årsmøte i koret...så det e nok å ta sæ tell... Blomstern står så innmari fint å varma opp ei iiiiiiskald bygd...minus 20 på det meste i nattmorres , å nu e det kun 18.....men det e jo vinter førr tuuusan..
Da e ullesta go å ha på fotan....sant?

Disse e strekka i Opal.....morsomt å strikke iog med at man kan la tankan flyg...jaja...la dem ikkje flyg førr langt avgårde, sånn at man ikke huska på å fell a te hæl---
Disse e strekka på en måte som faktisk e finar med to reine farge:
Du legg opp antallet....
Strekka 3 rett og 3 vrang i 3 omganga.....så førrskyv du ei maske og strekka 3 omg.....og gjenta....
da vil du få en spiralforma lest, å med to farga ser det steikanes flott ut....
Samme garnet, men strekka vanlig, som e 2 rett og 2 vrang...te mæ sjøl legg æ opp 12 maska pr pinne, å æ har en 36/37 str.
Det e så utrulige mye fint lestgarn, å æ lika best å strekk lesta på pinne 3.5 med garn som tellsvara.
I dag har æ fri nån tima før jobb igjen, så æ har allerede heve ut sengetøy, som e supersmart i mange minusgrader.... ha vaska opp å bært ut søppel, så om nu bærre hendern og fingran verka igjen, ska æ strekk ferdig sjalet...trur æ-
Dåkker skjønna, æ lir vesst a nåkka som hete Carpal Tunell syndrom..mmm..fint ska det vær skjønna dåkker....
Det har sæ sånn at her i fjor høst, trudd unge frk sjøl at ho ha fått slag...ja, æ bei vettaskremt, å styrta på badet førr å se om æ va skjeiv.....
Men det va det da heldigvis ikke...hender dovna bort, å det prekka i fingran...lite krefter i fingran, å nu når alt ska vært så pjaktiskt med plast som bare ska rives av, ja da slit æ....klar det ikke hver dag...
Handa va doven, og prekka, å det vise sæ at det sannsynligvis e nån nerva som ligg iklem,å det e en enkel operasjon som vil fik dette... Nu e jo ikkje æ den som spreng forrtast te folk i hvite frakka....sukk.....men legen sa at vi "måtte-se -det-ann", å bei det ikkje likar så sku han henvise mæ inn te operasjon....kain dåkker sjå unge frk sjøl med 2 hender i vinkel, som ska sett på stas i 6 uke....kjøss mæ i morra tidlig sei æ bærre..men det ha vært ganske stili.....uff...nei...men må æ så må æ.
Når æ først e nu i klagehjørnet/syns synd i mæ sjøl hjørnet, så kainn æ meld om at når det e så kaldt som det e, så riv det i såret som ha vært strålebehandla.....å i arret på brøstet, å i hauet....mmm....trur dåkker det e festlig....fantomsmerta sei sambo,.....når æ klaga over haupina......(søkkanes festlig han sambo te tider..hihi)
Å oppi alt, ja det e meir kjære venna.....vi e peise fri førr vatn....,mmmm vatn....ingen do og ingen kaldvann på badet...kun kjøkken som verka, å æ kain jo ikke akkurat sætt mæ å pess på vasken heller....(nordlenninga sei det som det e tell)
Men de trur at det e en vegg nede som ha forskyva isolasjonen som gjør at det frys te tider.....å idag va det frosse....


Lille pusen har ingen bekymringa, tross mulig graviditet.....om ho veit kem far e, e jo ett ikke tema....men ho va så fin der ho låg, at æ ,måtte bærre ta bilde..
Så nu e æ gla æ ha fått av mæ litt eder og galle...på en mandag....
men æ lova æ ska være meir positiv i neste kaptittell.....
Følg med i neste episode...
Ha en strålende mandag, førr det kjem det te å bi her uansett vatn eller adovna hender....
Monica13 kommentarer:

gupe sa...

hei på dei:)så det er det ,det heter.Jeg har opperert begge håndledda.Det har gått greit det,men det tar ganske lang tid før hånda blir helt god da.Jeg var veldig plaga,spessielt om natta,våkna mange ganger av att hendene hadde dovna.Måtte henge de utenfor sengekanten for og få liv i de igjen.Også visst jeg holdt i bilratte eller drev med andre ting så dovna de bort.Har vært veldig bra etter opperasjonen.Så jeg anbefaler deg og gjøre det.Men du må vel på en undersøkelse på sykehuset først,det var hvertfall jeg.Du må regne med og ha vondt ei stund også er det jo litt plundrete med bare ei hånd,men du har sikkert noen gode hjelpere,så det går nok sikkert veldig bra. lykke til og stor klem fra gummelure med samme "syndrom":)

strikkeogtove sa...

Huff det der hørtes ikke så bra ut. Håper du slipper oprasjon. Hadde nok selv hatt det forferdelig hvis jeg ikke kunne bruke hendene på å strikke/hekle. Men må man så MÅ man. Har sett noen som brukte beina til div. håndarbeid....kanskje noe å trene på? Neida ta fram malesaker og mal i vei. Selv sitter jeg med dårlig rygg igjen, så er sykemeldt til neste mandag. Jammen får jeg masse tid til hobbyen min :) Ha en fin uke.

Solveig sa...

Det er kjedelig når hendene ikke virker som de skal. Synes du hadde fått laget deg noen flotte sokker iallfall. Håper det bedrer seg etterhvert - både med vannet og hendene.

Tino sa...

Uff, det høres ikke godt ut. Og du har gått igjennom tøffe runder før også.
Trøsten må være at det blir bra igjen etter operasjon. Du får være litt "prinsessen på erten" en stund, så de andre i familien får varte deg opp.
Ha en fin kveld vennen :)

Anonym sa...

Hei! Ja va det ikke godt å "få d ut".Du e jo flink å skrive,så når man kanskje helst sku vært alvorlig så sitt man her å flir.Huff,men håpe no du kommer dæ fort tilbake om det blir operasjon.Ja fingran/arman e den store skrekken å bli handicapet i for oss strikkekjerringer.
Ønske dæ God bedring og lykke til!

Flotte sokker og søt Pus.
Glemte å si at katta ligna på han Bob Marley(reaggekongen) med det pleddet over hau i et tidligere innlegg.Frynsan så ut som rastafletter;)

Anita sa...

Ha ei flott uke;o)

Aud Jorunn sa...

Enn å skriv så bra/artig om nåkkå som e så gæle. Håpa alt ordna sæ for dæ, og for himmelens skyld ikke slutt og skriv. Du e et muntrasjonsråd av de sjeldne.

Hespe sa...

Kjære frosne frøken, der oppi nord...
Ja, ser du strikker labber for harde livet, for å sikre deg varme. Kjempefine var de, og sikkert varme og gode også....

Tusen takk for din herlige tilbakemelding på påskeeggene mine- kjempekos!!!

Fortsatt fin uke til deg vennen!

Klem fra Hildegunn

kate sa...

Ja du Monica, du Monica, du får mæ tel å flir igjæn:)
Håpa du får operert dæ snart sånn at du slepp å ha ondt i hendene, og når det blir varmere i været håpa æ du slipp de andre smertene, du e nu så utruli positiv sælv om du har ondt, og det e en flott egenskap:)
E litt trøtt nu så norsken min e ikke helt bra, ....
Lille pusen e så søøøøøøøøøt:)
goklæm fra mæ på Grønnåsen:)

Miss.T sa...

Søte pusekatten din!!! LIkte knallgodt de flotte strømpene dine med mønster !! skulle ønske jeg kunne strikke slik : )

Aina sa...

Ønsker deg en finfin dag!! Med varme føtter og godt humør tror jeg ikke det blir noe problem.....;)

Men likevel må du lytte til hva kroppen sier....bare du som hører det vettu....

Nå har jeg startet lang-fri og gleder meg til mer tid til blogg, hekling og kanksje litt oppussing av møbler....

-Aina Wie-

~♥~ Monica S sa...

Slit litt med å få opp forskjellig eg og... er ikkje så sterk lenger.. slit med muskel og leddverk!
Håpe det ikkje vert så gale at du MÅ operere.. huff... det e litt skummelt syns eg.. (pyse?... ja.. e vel det)

Det e kaldt der oppe i nord!! Her har vi regn og plussgrader plutselig... skulle ønske dte heller var litt kaldt! LITT kaldt!

Kos deg!!!

Monica

Lavendelheimen sa...

Men det står nå ikke på humøret :D Lykke til med frossent vann og doven hand- må det ordne seg så fort som mulig! Ta vare på deg selv også :) Stor varm klem fra Gunhild.