2009-04-08

Ka har du fylt egget ditt med?

er det altså påske...
Vi e på tur inn i ei høytid som mange feirer.
Det e med påske som med jula....
Det vaskes, handles, pyntes og bakes.
Her bli det ganske enkelt..
Gule påskeblomster e på plass, mat e det i frysern, 3 kyllinga ha funne veien, og blekgule gula ligg på bordan.
Unge frk sjøl har jobba i mange daga, å har ingen overskudd te nå storrengjøring i heimen...Det e iallefall helt sikkert....
Men påska kjem vel likevel.
I mitt påskeegg e det fullt a tanka. Tanka om kordan ting e blitt, om alt dette som skjer rundt omkring. Unga som bli mishandla og drept, jordsjelv, ulykker og sykdom. Ska æ væ helt ærlig, så bli æ uvel a å tenke og lese om sånn. Livet e jo i grunn så kort, å ska da man da i tillegg bekymre sæ om alt som KAN skje...ja, Gud hjelpe oss. Men æ e ei sånn som tenke på sånn....ikke alltid, men nok te å ta nattesøvn fra en stakkar...Helt utrulig...
Men verden e nu blitt sånn..

Æ ha og fylt egget mitt med plass te masse omsorg, latter, trygghet, romslighet, strikketøy, bøker snop, påskelabyrinten, påskekrimmen( som æ ser bak den største puta...) påskebudskapet og klemma te dåkker som e innom.
Med ønske om ei kjempegod påske..... å du;
ka ha du fylt egget ditt med?

Monica

11 kommentarer:

Frøkna på Heimstad sa...

Bra innlegg!Du skriver generellt veldig bra og artig! Sambo med en nordlending, så det er herlig med ei som ikke legger mye imellom her i blogglandias pastellverden!!:-) Velger meg de gode tingene i påskeegget:-) Men vet godt at de mindre gode tankene dukker opp innimellom. Ihvertfall når ungene er så store at de flyr litt alene..Håper påska di ,og resten av året, blir fyllt med gode dager:-) Påskeklem:-)

Linemor sa...

Hei titer innom siden din:)koselig blogg du har!
God påske:)

Dilldall-Nina sa...

Jeg synes idéen din bak hekleteppet er så fin, kombinasjonen av å ha ruter med flere farger og mer ensfaget. Me like ;)! Ønsker deg en god påskefeiring med skuldrene nede - påske er mer ferie enn høytid for min del. En laaaang soseepoke - noe så digg!

Bitt@mi sa...

Hei Monica:-) Så flott påskeegg du har fylt! E har ikkje tenkt på ka e ska fyll mitt med, ikkje anna enn godis... Men no trur e sannelig at e ska fyll med litt anna også:-) Litt goe tanka og masse omsorg:-)
Og selvfølgelig litt strikking, og mye jobb også... hmmm..
Påskekrimmen e i boks her, ska hør lydboka "Menn som hater kvinner" på nattevakt - og da gleda e me til:-)
Ha ei koselig påske, og selv om du ikkje orka vasking, så e fyllet i påskeegget da viktigste.
Klem fra nordlenningen i sør:-)

Hanne sa...

For et god påske egg du har, fylt med det som er viktig. God påske til deg.

kamelia/ Jorun sa...

Tusen takk for hyggelig hilsen! Ønsker deg lykke til med teppestrikking og håper du får en fin påske!
Klem fra meg!

Anonym sa...

Mitt påskeegg e i år fyllt med tid....tid som æ i en travel hverdag ikkje føle at æ har nok av. Men no i påsken e det tid tel å slappe av og kose sæ sammen me de som betyr mæst førr mæ.....familien og min kjære sønn.
Og så blir det vel plass tel litt snop, ei go bok og litt hekletøy også.....må jo bli ferdig me d her teppe av bestemorrute som æ hell på me :)

Ønske dæ og dine ei flott påske :)

Klem :)

Duften av erteblomster sa...

Tusen takk for påskeklemmen Monica!:o)Det var veldig koselig.

Vet du, vi har ikke egg i år......Grunnen er den at søstera mi akkurat har kommet hjem fra skoletur til Tyskland og da kom hun med deilig tysk "luksus" sjokolade til oss- NAM OG NAM!!!!

Ønsker deg deilige påskedager.
Klemmer,
Vibeke

Bitt@mi sa...

Jasså... du e våken du også mett i natta? Ja, ka anna kan vi gjær, vi nattevakta? Så artig da, vi kan jo skriv t kverandre på natta:-D
Nei, d der fisketeppet... da bi no helst et sånn langtidsprosjekt, trur e.. Ser ikkje før me at e ska strikk fiska sånn krampaktig, men ska mekk en og anna av og til. Og fargan, tja, veit ikkje heilt kor da bi, tenkt no mest å bruk av garnlageret mitt. Men må jo sikkert hold me t en sort garn, så da må e vel bærre fortsett å strikk i Mor Aase. Ikkje før da, da e mykt og fint, så da bi vel bra.
Så på TV i kveld at dokker hadde fint vær i nord no - her nede regna da innimellom, men e fekk no gått me en tur i skogen i ettermiddag. Og da va deilig, såg tydelig at våren hadde gjort sitt inntog.
E får vel strikk litt igjen, her e så rolig på natta, så e har god tid.
Klem t nattevakta i nord:-)

chatrine sa...

Heihei!
Koselige påskebilder!
Jeg tenker så mye ellers... så mitt egg skal fylles med garn og kos denne påsken gitt:) Skal bli så deilig å slappe litt av etter mye jobbing.

Ønsker deg en kjempefin påske!
Stor klem fra Chatrine:)

Anonym sa...

Utorlig nok har jeg ikke fylt mitt eget egg iår.. Mamma har kjøpt nydelige egg vi må ta vare på å bruke hvert år.. Så fine syns jeg de er.. Og hun har fylt de med masse overraskelser.. Herlig.. Ha en fin påske =)