2009-04-28

..mai mnd.....

..Mai mnd...ja, mai mnd, nærma sæ...å med den følge en ganske så hektisk periode for korpsmusikere og sangere..
Ja. æ e nettopp kommet fra en øvelse med korpset, og da kjenne æ korr løst æ har te å kunne spelle igjen..men dagen har ikke flere tima, å æ ana ikke korr æ ska sett a tid te musikken...
Da e det morsomt å ha minnan å tenke på..
Æ va ung...ja, 9 trur æ, da æ va oppmeldt som aspirant i korpset...med blank kornett..
Du verden så stolt æ va...


Med kornetten fulgte det notelære, å det va ganske så utfordranes ska æ sei....men du verden ka arti når æ førrstod.
Det å vær en del av ett korps, va førr mæ stort,..Vi va et ganske så stort korps, å når æ tenke etter, trur æ at vi va så mange med, førr det va jo ikke så steikanes my meir å vær med på ...data og mobil osv eksiterte jo ikke...fotball og korps..det va saker ska æ si.
Æ og bror min sparte vel mamma og pappa førr nån krona med tanke på klea te 17 mai..vi ha jo uniforma...Blå uniform med båtlue....Vannvettig flott...
Æ huska øvelsan...når støttespelleran kom fra vgd skole i Bodø fredagan, va det arti førr da ble vi flere i korpset...Miljøet va veldig bra. Æ huska korpstreff, stevna, medaljan vi fikk, nye vennskap vi oppretta....utviklinga a oss sjøl i ferdigheta.... Det e arti å spell..sjøl om man må stille opp på dugnada, reiseledera, innsamlinga osv...Æ gjør det så gjerne, å e såå gla førr at lille ungen e med på slår slagverk...Det å stå opp grytidlig 17 på morran....masjere i takt....ikke alltid like enkelt...hii....det så va det værste, va å gå på grusveian, å korr man fikk munstøkket trøkt i munn og tenner....rart man ikke bei tannlaus...Når mann ble konfirmert, så ble uniforma bytta ut med bunaden..
Pr i dag...e bunaden krømpa....ja, den e faktisk det..å nåde dåkker om dåkker si at dåkker ikke ha vært plaga med det samme.....hm....


Å når man venta på at bunaden ska pass.....ja så e vi så heldig å ha en "nasjonaldrakt" fra gml Skjerstad...kofta fra Skjerstad bli brukt a mange..å den syns æ fin..
Mai mnd....

,,å etter man ha spella, korr munn e hoven og rød etter mange ganga "gammel jegermarsj", korr man hiva a sæ skoen som e ganske så sliten etter mange km med gange...is og brus og is og brus e inntatt, e det vel ingen teng som e bedre og koseligar med ei skikkelig 17 mai kake.....
Ønsk mai mnd velkommen, førr den treng vi verkelig å ta vare på..spesielt med tanke på alle musikerean som e med på å gjør akkurat den mnd så vannvettig flott og spesiell
Æ e i allefall kjempegla førr at æ ha fått lov å tatt del i den delen.....
Ære være musikantan.....

Monica

8 kommentarer:

Elins Strikkeri sa...

Det er trasig når klærne krymper men enkelte klær er berre sånn:) Men kofta/jakken din er jo kjempeflott og så den kaka nam nam!!

Anonym sa...

Så gøy at du er med i korps... Jeg drilla engang i tia, når jeg var ganske liten da, hmm.. Gleder meg til mai, med forhåpentligvis fint vær, 17mai og masse annet spennende

Villa Kos og Kaos sa...

He,he!!
Kan bare si at jeg skjønner hva du snakker om altså...
Klem G-C

Bitt@mi sa...

Hei!
Tar me en liten bloggrunde før e inntar horisontalen igjen...
Ja, mai e alltid velkommen - og sjøl om e ikkje spella i korps, så syns e at korpsmusikk hør til på nasjonaldagen..
Nydelig garn du har handla - korsen e da med deg? Klar du å gå innom en garnbutikk uten å ta med noen nøsta? Da klar i alle fall ikkje e, så vess e ikkje har behov så bør ikkje e gå på sånne butikka... Ska du lag engelmaskesjal av det nydelige brune? E har såvidt starta ett nytt, men syns da e vanskelig å ligg å hekle... Bi bærre småting no på me, men beire enn ingenting:-)
Ha en flott dag i nord!
Klæm fra den syke...

Atelier-Thalia/Galleri-Thalia /Thalias-digiart sa...

Fint innlegg Monica... Du er tydeligvis et sånt altmuligmenneske, jeg beundrer deg hvor flink du er til å få tid til alt.
Kos deg med Mai-dagene min venn.
Ha flott 1.Mai også!

Berit T sa...

HMMM... er det flytta inn noen i skapet ditt og syr inn klærne dine??? Få han ut!!

Så du kan spille også du, ikke bare synge, det er ikke bare det altså, flink er du helt sikkert.
Skulle ønke jeg hadde hørt deg synge eller spille.
Jeg har to barnebarn som spiller i korps, en på stortromme og en på skarptromme, så jeg er og hører på når de opptrer på basarer og slikt. En stolt mormor da!

"Nasjonaldrakten" som du ellers bruker er flott, og sølvet kan du jo bruke om du ikke bruker bunaden. Det gjør jeg. Har en fin kofte jeg også som er i bruk av og til, og da henger jeg på søljer, og det blir så flott. Solvbeltet har jeg også brukt til svart skjørt, noe som ble bemerket av flere, stilig var det. Jeg bare snudde hektelåsen bak.

Mai er egentilg en travel måned, masse kakespising, vi har flere som fyller året denne måneden, og det begynner i morgon. Da blir minstemann 1 år, men det blir selskap i ettermiddag.

Så nå skal jeg gjøre meg klar til festen
Klem fra meg.

randi K design sa...

Heisann du der oppe i nord!
Korpsmusikk er flott! Jeg spiller marsjer i bilen....har savnet !7. mai i 12 år nå. MEN I ÅR skal jeg være i Norge på den store dagen, og gleder meg som en unge!!!

GryNoKa sa...

Å så koselog lesing... barndomsminnene bare strømma på...
og det med bunaden...min og e krømpa, trur det må vær noe i lufta her nordpå...
Ha ei flott 1. mai helg Monica!
Vårklem til deg over fjorden
fra Gry : )