2009-09-27

Velsignelsen

YouTube - Velsignelsen/The blessing.Oslo Gospel choir.


...det siste Jesus gjorde før han ble hentet opp til Faderen, var å løfte hendene til velsignelse.Når solen går opp,når skyggene faller. Jesus velsignende hender er vendt mot oss.Aldri skal vi frykte eller miste motet.


unge frk sjøl, spanderte på seg en konsert i nabokommunen Saltdal, hvor dem har ett fabelaktig kor, og ett fantastisk komp og flotte solister. Som sanger i ett amatørkor, ælska æ sangen...
Æ kan gå å sønge heime, i bilen særlig når æ e på jobb...lære å kjenne min egen stemme...lære å bruke den....intuisjon, hodeklang, bruke støtte, nå tonene i høyden uten å skrike, bruke vibrasjon, og det å føle æ har kontroll på stemmen min. Æ kan ta te tåran ved å kjenne at sangen æ høre gjer mæ nåkka...det gjør nåkka med mæ og æ kan lett drømme mæ vekk i ett vakkert støkke, med eller uten solist.
Korsang handle igrunn om det å være samsøngt,samstemt...det å kunne ha solister i enkelte settinga, syns æ e flott, men verkelig korsang e vakkert... Sjøl har æ vært brukt te solistrolla i koret, å æ trives med det....lika mæ me komp og med mikrofon i handa, å korr æ føle at æ e litt trygg på det æ gjør... Det å bli spurt om å synge i begravelser og bryllupp e stort førr mæ...Nu når vi skal te Italia å delta i en konkuranse og ha en kosert, ser æ frem te å få være solist i ett anna land med andre tilhørera.....O lykke..
Hør på denne linken te Velsignelsen, å har du nån gang nølt på om du sku ha meldt dæ inn i ett sangkor, men ikke hatt nån go grunn te å ikke gjør det, så gjør det no...Sangen ha betydd mye førr mæ,å æ ha faktisk brukt dem som en terapi, når teng ha butta i mot,å vært vanskelig...
Æ legg på en måte vanskelige teng bak mæ, å lar sangen styre der og da..... denne sangen e vakker.......
og det ha denne søndagen og vært....
Ha en velsigna vakker kveld.....Monica


5 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Så fint, Monica, at du kainn få uttrykt dæ i sangen, og at det gjer dæ nåkka!
Kos dæ me det!

randi K design sa...

Jeg skjønner akkurat hva du føler/mener! Musikk betyr mye for meg også! Ikke som utøver, men derimot som mottaker. Som å bli løftet til et annnet "sted" noen ganger.. Jeg har mine største øyeblikk i bilen... kanskje fordi nettopp her får jeg fred og ro til å lytte til hva JEG liker.
Du må få filmet litt for oss i når du synger i Italia... hadde vært kjekkt å høre!!

Juni sa...

Musikken og sangen er utrolig gode å ha!
Det gjør noe med en når en synger,eller lytter til musikk.
Selv er jeg ingen sanger, men elsker å synge og jeg elsker å høre på dem som virkelig kan synge.
Musikk gjør noe med ens indre, følelsene kommer lett frem, det kan være glede, men også andre følelser.

Lykke til i Italia - spennende dette!

Bitt@mi sa...

Åhhh, den er bare helt nydelig:-) Har ikke sunget i kor, har en mistanke om at stemmen min ikke egner seg offentlig... Men er glad i å synge hjemme, og traller ofte:-)
Skjønner hva du mener nå du skriver om kor og sangen, og hva den har betydd for deg... det er rene mentalhygienen:-)
Nei...no glemt e å skriv på dialekt..hihi...
Ha ei flott uke som kommer, Monica:-)
Når drar dokker t Italia?
Klems fra sør!

Beate sa...

Nydelig sang!! Ja, det er mye god terapi både i å synge og å lytte til musikk.