2008-12-17

Baking e oppskrytt...

Altså,...nu ska dåkker hør her;
Baking e oppskrytt....(knis)
Idag har æ fri...den einaste fridagen æ har, å planan va i boks,...
Innpakking av nån gava e utført.
Klea e vaska.
Klea e lagt sammen.
Lille pus ha fått litt kjeft, og litt kos.
Å så tenkte æ at nu ska æ jammen bak litt, når æ likevel må ha ovn varm te ei kake som skola ska ha på avsluttninga i kveld.
Etter å ha fulgt mammas oppskrift, var en ny porsjon med Pleskena i boks...(de bei nydelig god....ha allerede ete nån te kaffen....tjuvsmaka.)
Så rota æ i boka hennes, å fant en oppskrift på Pepitakranser...
hørtes godt ut sant?
Unge frk sjøl rigga sæ tell, sjekka at alt va i hende, å fulgte oppskrifta...(den deigen ble innmari god å smak på førresten...)
Deigen skulle arbeides godt sammen, men da skjønte æ at æ måtte ha litt meir mel i, førr at det kunne la sæ gjør...joda.....litt tell, litt tell...i alle dager tenkt æ...Prøvde å trille ut for så å lage kranser,,,før æ fikk drukna dem i eggehvite, datt de sammen mellom fingran mine.....Kainn meld om at æ ikke va akkurat nådig der og da..Selvfølgelig mått æ plages akkurat i dag når æ endelig kunn bli litt ferdig med nåkka...E det andre som føle at ikke teng bli som oppskrifta tellsi? Deigen står der, å lura på om æ bi nødt te å ringe min mamma om råd....sukk
Så i dag, unge damer syns æ at baking e oppskrytt...
Klem Monica

5 kommentarer:

Aud Jorunn sa...

Kor fint det var det forrige innlegget ditt. Litt til ettertenke dette.
Baking ja, ferdig med krumkaka`n i dag . Lure meg tok med røren på jobb.....Kjempekjekt både for meg og brukeren.

Inger-55 sa...

Hehe!!!! Sitter her og humrer for meg selv! tror kanskje jeg vet hvilke kjekser det er . Vanskelige saker! Men.... jeg skulle lage krumkaker i dag. Misslykket prosjekt. Røra rant ut av jernet og nå er krumkakene omgjort til nystekte vafler!!!!
Jaja....man må regne med litt svinn i disse førjulstider!

Ønsker deg en fin kveld!

hvorfor ikke... sa...

hehe;) Unnskyld at jeg ler....men er det ikke rart at sånt som ikke er gøy i det heeeele tatt, det blir gøy når det bloggifiseres. Tilogmed rot og Hybelkaniner kan bli morsomt.
Du skriver morsomt;)
LYkke til med fortsettelsen...håper deigen ble mer samarbeidsvillig når den fikk hvilt litt?...

kate sa...

Huff og huff,, æ har ikke en gang baka pepperkaka med ongan i år,, det har vært så utrolig travelt hos oss,.,,
Men tenk, i dag så sendte ho mamma mæ melding om at ho hadde syv sorta kaka som ho hadde baka til mæ, ,,, ho e såååå snill og æ ble så gla!!!!
Æ e generelt ikke særlig flink å bak, så det kunne likså godt ha vært mæ som hadde plagdes som du gjor i dag. Kan jo bare si bedre lykke neste gang;)
Goklæm fra Kate:)

Heidi sa...

Fullstendig enig. E klar aldri å før videre verken bestemor eller mamma sin julebaksttradisjon. Men i går fikk e i allefall hala i land en boks pepperkaker. Ta psykiatrien du. E sjøl hjelpepleier og tok videreut. i psykyatri for nånn år sia. Man får et helt anna syn på teng. har også jobba i psykiatrien i mange år, og sett mang en tragedie. men med litt kunnskap blir man sterkar rusta tel å hjelp de som treng da.
Ha en fin dag. Med eller uten baking