2008-12-05

En tankevekker....

Jeg fikk meg en tankevekker en dag...
"noen" sa til meg: egentli så liker jeg ikke jula....nesten så jeg vil si at jeg faktisk hater den.
Jeg viste ikke helt hva jeg skulle si, men "noen" fortsatte;
Tenk på de som venter på noen som aldri kommer hjem til jul.
Tenk på de som faller fra i jula
Tenk på de som får en alvorlig diagnose i jula
"Noen" hadde ventet på en far som aldri kom heim til jul.
Han hadde forulykket, å ungene ventet å ventet..
"Noen" sier,; etter så mange år, kjenner jeg at jeg ble uvel av å pynte til jul. Jeg forbant ikke jula med glede, kun med sorg og sinne. "Noen" sier at dette med å skal pynte så mye, å glede andre så mye, akkurat i jula, er tøv.
Man har ett helt år en kan gi gaver, gjerne uten at det er forventet, men for å virkelig glede noen, på en helt vanlig dag.
Man kan sende brev og kort ellers i året, å ikke kun i jula. Man tenker ikke over at det er mange "noen" som forbinner jula med alt annet enn glede, overdåd og andre materielle ting.
Alle snakker om hvor mye de har handlet, skal handle, har laget, skal lage osv..
"Noen" har faktisk ikke råd til å henge med i alt dette som skal, bør, må osv være istand til jul...

Jeg fikk meg i allefall en tankevekker...
Kanskje gjorde du det og?

Klem Monica

8 kommentarer:

Unknown sa...

Vi tar alt for gitt, faktisk. Har familie rundt oss, unger med nisse-kinn som er med på alle juleavslutningene som skjer. Noen har faktisk ikke råd til å være med på alt som skjer, og dermed kan ikke ungene delta på alskens jule-samlinger heller. Vi baker, lager og kjøper altfordyre gaver.
Vi stresser og oier oss.
Jeg trenger å stoppe opp av og til , og minne meg selv på at alt er ikke selvfølgelig. Jeg trenger å huske at jeg er heldig. Ikke alle deler min "idylliske" verden.
jeg er takknemlig.

Vibeke sa...

Viktig innlegg!

Ønsker deg en fin helg :o)

Klem

Kate-Marita Pettersen sa...

Du setter virkelig fokus på noe vi alle burde tenke ovet, flott av deg!
Det ligger noe til deg hos meg:)
Klæm fra Kate:)

Aud Jorunn sa...

Dette er nok en tankevekker ja, hadde en lignende opplevelse for en stund tilbake.
Og derfor tenker jeg at det er viktig at vi "bruker" julen skikkelig, til det som er essensen av jula. Vi trenger ikke å henge med på det handelsstanden vil ha oss til å tro er et "must", vi trenger ikke slite oss ut på å ha dårlig samvittighet fordi vi ikke rekker rundtvasken og vi ikke har alle sju sortene i boks.
Ikke alle har det bra, ikke bare i jula men faktisk resten av året også. Men det er jo noe med denne jula som forsterker alle følelser....

Anita sa...

Hei,
første gang jeg er på bloggen din. Den er kjempefin. Stikker sikkert innom senere, eller så legger jeg deg til på lista mi - hvis jeg får lov da.....?! Enklere å følge med da, synes jeg;o)
Det innlegget ditt gir en så absolutt en tankevekker. Skjønner godt at jula kan være vond for dem som har opplevd noe vondt i den tida, for meg er det nesten litt omvendt. Jeg og mannen min rakk og feire ei jul med vår førstefødte før vi mistet henne - og det er deilig å tenke på oppi alt det vonde......
Ha ei flott helg, og stikk gjerne innom min blogg og legg igjen et spor;o)

Miss.T sa...

Da var oppskriften klar : )


Ha en flott kveld.

IngersATELIER sa...

Hei til deg... Tusen takk for vakre ord, det gleder meg!
Jeg likte dette innlegget her... Hvorfor, jo fordi at slik har jeg hatt det i noen juler... Og jeg kjenner meg veldig godt igjen, men når man har levd i godt og vel 50 år, så har vel kanskje de fleste fått tid til ettertanke!
Pr. i dag så er jeg så inderlig glad for de dagene, men kun fordi det er dager som bringer meg stillhet og ettertanke, gode minner, barn og barnebarn! Som er det viktigste og dyrebareste jeg har!
Ønsker deg ei nydelig advendtshelg!
Klem fra meg!

Aina sa...

Viktig med de små ting i en ellers så hektisk førjulstid....

Vi var veldig heldige som fikk oppskrifta på "Vepsebol"...hehe. Skal bake mer på mandag....og da prøver jeg ut oppskrifta.

Nå skal jeg ta meg en dusj og så blir det deilig med lørdagskveld!

God lørdagskveld til deg også!

Aina Wie....