2009-01-06

Fotsporene og invitasjon te salmekveld


Fotsporene


Må æ få innvitere te salmekveld her på sida mi.....
Dette va med i halvtimen vi hadde ikveld.
Pga dårlig vær, va det kun mellom 20 og 30 stk som kom, men førr mæ, va det egentlig veldig greit, iog med at det va første gangen.

Vi ble ønska velkommen.

Så starta vi me å sønge Milde Jesus..på en måte å få starte med fødsel, og dåp å barnetrua vi e oppfostra me.
Så snakka vi om ungdomstida, om søndagskole, barnemøta, å sjøl va æ i speidern, å i et pikesangkor i Bodø,..(i min pure ungdom.....)
Om det at sangen ha vært en del a oss fra vi va små
Med de ordan, henviste vi te salmen Ungdommens frelser.
Så sku da unge frk Johansen si nån velvalgte ord....rart det der, når man ska snakk i forsamlinge om teng og tang, går teng egentlig på skinna,men når en ska snakk om følelsa, personlige ting, ja da kjem klumpen, å man kjenn det bi tjukkar i halsen, å at man ser uklart på grunn a tåra som ligg å venta bak øyet. Æ fikk sagt at neste salme som va "Det er makt i de follede hender",har en god tekst, som æ sjøl kan syns om. Dette at man kan kall på meg, å du hjelpen skal få......som synges i verset. Det å kunn be om hjelp å styrke te en arbeidsrelatert teng, da æ fikk vite at æ hadde kreft, ikke bærre en men to ganga....da ungen min sku ut på plattform i all slags fremkommsmiddla, å mykkje vær, når nære venna eller familie slit, så e det godt å kunne folde hender å send ei bønn om at der man sjøl kjem te kort, kan Han overta.
Æ kalla mæ sjøl førr kristen. Oppvokst i en normal kristen heim, korr vi ha vært vant å be førr maten, be aftenbønn, be om man va redd, eller trengte hjelp. Æ trur på at det en Gud, men æ går ikke rundt daglig å tenke sånn på det, det e på en måte helt naturlig.
Nevnte også at æ ber aftenbønn. Æ har mi bønn, å min sambo har si...ja,. mens æ ramsa opp det eine etter det andre, sei han kun ett ord.; BISSMILAH.
Det e vesstnok flere sammensatte ord, og kan lettast oversett det med Ivareta mæ og mine.
Så søngte kun æ å min kompanjong, sangen som hete Gud du er ikke i min verden, med hjelp på piano av ledern av salmekvelden.
Så snakka vi litt om det å føl trygghet og glede, å ikke dette korr man ....."om du ikkje trur på gud, så havna du i helvete...",..førr få år sida, va det litt mer skremmanes med sånne emisæra som for rundt på bedehusan....(dette va heldigvis nåkka som e sjøl ikke opplevd)
Så sang vi Jeg er i herrens hender, ¨avsluttet med fotsporene, og sangen: som når et barn kommer hjem om kvelden.

Vi kom oss imål, å sjøl om vi egentlig begge va litt smånervøs, meinte vi at dette sku gå bra...idet kirkeklokkan ringte, så æ på telefonen som lå lydløs i veska at det va kommen ei melding....
en melding fra ei flott jente som ønska oss begge to lykke te, å ba oss om å søng en sang te bestemora hennes som var iferd med å forlate verden. Så salmekvelden blei litt spesiell av den grunnen...

Håpa æ ikke ha kjeda dåkker, om dåkker ha gidda å lest, men det e så mye elendighet i verden,at av og te har man godt å stoppe litt opp å kjenne på dette...

E det ikkje godt å vær tell?
Takk førr oppmerksomheten......
Klem fra Monica

11 kommentarer:

Trollkåno sa...

Nei, slett ikkje kjedeleg å lese detta.
Skulle gjerne vore der og høyrt på.....
Ha ei god veke vidare!

Inger-55 sa...

Nå fikk jeg en tåre i øyekroken. Fine, kloke ord fra deg, Livet går ikke på skinner bstandig, men som oftest kommer man styrket ut av det. Håper det går bra med deg nå, kjære Monica. Jeg er ikke kristen, men vi holdt på å miste sønnen vår i en alvorlig sykdom for noen år siden. Da kneppet jeg hendet og ba til Gud. Og....jeg syntes det hjalp og han er frisk og fin i dag!

Ønsker deg en fin kveld!

Berit sa...

Skulle gjeren vært og hørt disse sangene, helt sikkert nydelig!

Og det er godt å være til, og er glad for livet!

Klemmer.

Kristian sa...

Monica, dette var flott å lese! Det er virkelig modig gjort av deg å være så ærlig, du er et eksempel til etterfølgelse! Uansett hva livet har å by på av utfordringer, blir det alltid lettere med en sang eller to. Særlig fra den flotte salmeskatten vi har!

Tove sa...

Tusen takk for hjelpa med strikkehalsen, det var akkurat den eg leita etter! Og tusen takk for det flotte innlegget du hadde i kveld. Ord til ettertanke, ord å ta med seg inn i ei mørk og kald natt med snøstorm rundt hushjørna. Så godt når folk av og til tør å vere litt personlege. Men du, BISSMILAH, er det eit anna språk, eller?

Ynskjer deg ein god kveld, tenkjer du får sove godt i natt min venn...

Klem, Tove

Liv Leonhardsen sa...

Takk Monica for din ærlighet. Så synd at vi e for langt unna tel å kunn vær med på salmekvelden. At vi to dele synet på at det finns en Gud visst eg heller ikke. Han har hjelpa meg mange ganga med både dett og hint.

gupe sa...

så utrolig flott og lese,du er virkelig modig som står fram slik..synd jeg bor så langt unna ellers hadde jeg nok kommet for og høre deg synge..en stor godnatta klem fra meg:)

kate sa...

Kjære Monica:)
Så flott at du delte denne kvelden med oss, det er viktig å stoppe opp å reflektere over det livet man lever og hvilke verdier som betyr noe for en.
Ha ei god natt.,
stor klæm fra Kate:)

Steinbokkjen ;o) sa...

Kjempe fint innlegg - og eg ha lest og kosa meg på sia di... Du e Gull Go du!
Ha hanka deg inn på blogglistå mi... håpa da e ok ...
snarle tbake!
kleeem

Lavendelheimen sa...

Jeg har nok ingen kristen tro- men troen på noe større, kanskje noe Allmektig... hvertfall noe godt! Og troen på at sang og bønn kan gjøre verden til et bedre sted og menneskene til bedre mennesker. Så det syns jeg er godt og fint å lese om :)
I dag har jeg også hatt en stor følelse av at jammen er det godt å være til, så helt enig med det! fortsatt fin dag ønsker jeg deg og dine :)
Klem fra Gunhild.

Beate sa...

Dette høres ut som en virkelig flott kveld :) Det er makt i de foldede hender er en av mine yndlingsalmer.