2009-02-04

Koffør?

Kofførr....
Ja, av å te så tenke mann på alt å ingenting. Det e vel ett kjent fenomen vil æ tru førr alle...:)
Ha grubbla litt på en ting..bla, kofførr e vi som vi e....
E vi den vi e, førr at andre ska lik oss?
E vi den vi e, førr at vi vil at andre ska syns vi har det fint i heimen?
Skapa vi en fasade som "passa" andre, meir enn den passa oss sjøl?
Hm...
Førr min del, trur æ tørr å si at æ e et ganske vanlig menneske....skill mæ ikke ut på nå måte, (trur æ) men glir inn i de vanlige folkan.
Da æ fikk min første sønn, bestemte æ mæ førr at ungen min, sku æ form te å bli en høflig, oppmerksom, fornøyd lite menneske, og som ingen skulle kunne "kikke" på , sjøl om æ hadde den daglige omsorgen alene førr han.
Så dåkker ka æ skreiv; ingen sku kikke på....ja
Æ va så redd at folk sku kunn si nå stygt eller heng sæ oppi teng; "ja det e jo ikkje å vent, førr ho e jo aleina med han"...
Hørt den før?
Hm....
Æ va ganske klar på å gi han den barndommen æ sjøl hadde fått, fra mine.Vær flink å vise følelsa, ha respekt førr andre menneska, uansett korrdan dem så ut.
Det å følg opp lekse, aktiviteta, ha døra åpen førr andre unga osv...
Æ fikk det tell.
Det å vær stolt a nåkka du ha vært med å forme...det e jo du som ska forme ungen din. Sette grensa, førrtell dem ka e rett og galt. Førrseint å gjør det når de begynn å bi stor.. Æ ha alltid vært stolt over han. Han e i dag en voksen mann, nåkka som førr mæ som mamma, e litt vanskelig å skjønn...hihi....fast jobb, egen heim, å har ett godt liv.
Messførrstå mæ rett...ungan mine e det kjæreste æ har, å æ e like gla i dem begge, sjøl om æ å eldstemann delte nån år bærre vi..
Men tebake te kordan vi e blitt;
æ betrakta mæ som vanlig...ka e vanlig?
Æ Lika menneska. Alle type menneska i grunn, å respektere dem på lik linje.
Æ kler mæ i klea som ikke nødvendigvis e akkurat siste mote, eller akkurat det og det merke, men førr at de passa mæ, å at æ like godt kainn gå i en kopi som e vell så fin som orginalen.
Æ kan se andre i klær som æ syns e fin, men så ser æ på mæ sjøl med argusøya, å bi enig om at det passa ikke unge frk sjøl...
Æ slit med nån kg førr mye, som gjør at sjølbildet ikke e på topp, men berga mæ med humor, latter og glede. Å det å misunne slanke menneska, i alle mulige klesstila, får mæ te å tenke på at æ ha faktisk også ha vært sånn....å e æ flink nok, så ska æ da vel kom mæ i min gamle kropp igjen. Æ ser på andre sine heim, ser kor fint det e, kor stilfult det e, å sku gjerne hatt ei finstue som man kunne trukket sæ tebake i.....men veit dåkker; vi har det nu sånn som vi har det....hjemmekoselig, med blanding av nytt og gammelt. Å æ ha lært mæ å trives hjemme. Enten med ei god bok, eller strikketøy. Det største ønske e å eie en egen heim,men med de prisan som operes med tomter og hus, så sett vi på pengeboka ei stund te..
Æ e ikke blid førr at andre førrventa at æ e det..
Æ har mine meininga, sjøl om det kanskje gjør at æ bi uenige med andre.
Æ vil bli likt førr den æ e....æ ha vært med å forma mæ sjøl etter mange år.
Ha trødd i grøfta, men kommet mæ på føttern igjen.
Ha hatt et par diagnosa som slo føttern unna,men æ kravvla mæ opp igjen, å akta å vær her lenge. Æ har en sambo som bryr sæ- to flotte unga som e som sagt det kjæreste æ har.
Tenk om alle kunne slappa litt meire a, å ikke hengt sæ opp i ka andre syns om en?
Æ vil bare være mæ, å e blitt den e æ blitt....
Oppi alt syns æ det e vanvettig godt å vær tell...
Sjå ka sliten æ bei etter alle tankan, så bei litt hullter te bullter...sukk...
Ha en fantastisk onsdag.
(blir aldri enig med headingen....men orkidean lika æ, å denne va fin, så nu kan den pryde starten på sia mi)
Klem Monica

13 kommentarer:

AnKa sa...

Takk førr hyggelig kommentar i bloggen min. Håpe det er greit at eg linke tell deg.
Må du ha en fin kveld

Lavendelheimen sa...

Her fikk du satt ord på veldig mye bra! Så jeg er glad for at du er DU! :D Onsdagsklem fra Lavendelheimen.

~♥~ Monica S sa...

Hei hei min venn!!
kan ikke fått sagt nok kor enig eg e med deg!! FLOTT INNLEGG!!! :-)

Eg likar å ha min heim.. slik eg vil ha den.. min stil.. og min manns ;-) vi kosa oss her.. litt liten plass, men det kan kome til å ordne seg... (om vi bygger på litt)
Eg går i kle som eg trivest i.. ikkje som nødvendigvis er "in".. likar som regel ikkje det nye som kjem heller... he he!! Det passar best til dei mellom 16 og 25...

JA.. men.. det e godt å lufte litt tankane!! :-)

Monica

Inger-55 sa...

Vet du hva æ har lyst til? Jo.... å gi dæ en varm og god klæm!

hobbydilla sa...

Tror eg veit litt kva du snakke om...hadde den samme "starten" som deg med min eldste..tror det alltid blir spesielt uansett...
Eg syns det er godt etter hvert som åra går at sjølfølelsen på mange områder blir sterkere.Vi har godtatt oss sjøl som vi er og har bestemt oss hvordan vi vil leve, så da får andre som vil, godta oss for det vi faktisk er:) Det er en bra følelse å komme dit...:)

Tove sa...

Dette var reine ord for pengane! Eg er faktisk samd med deg, kjære du. Eg sit ofte og ser på dei blankpolerte og flotte heimane, med tablå og utstillingar, kvite sofaar og søte, små puter - eg eg synest det er nydeleg vakkert. Men så tenkjer eg med meg sjølv; kan ein verkeleg LEVE opp i alt dette? Og med det meiner eg at ein kan trakk inn med sko, at leiker kan ligge og slenge, at hunden ligg overalt, at ungane kan ta med seg kveldsmaten i sofaen og kose seg, at glas blir knust og melka er overalt. Kan ein verkeleg gjere alt dette i desse vakre heimane? Og kva med alt nips og naps, er det born i desse heimane? Einaste tablåa som er å oppdrive i min heime er leiker og lego som har det med å hamne på dei utrulegaste stadar.

Eg kjenner meg av og til misunnleg på desse fine heimane, men kjenner til sjuande og sist at eg er fornøgd med å ha det slik som eg har det. Eg er glad i det levde liv, og må ha rom for det rundt meg!

Nei, vær den du er! Eg er sikker på at eg hadde storkosa meg i sofakroken din ilag med deg og ein kopp kaffi! Så kunne vi ha prata om våre felles ekstra kilo medan vi slengde innpå ein sjokoladebit til.., hi,hi...

Kos i natta frå Tove

kate sa...

For et utrolig nydelig innlægg du har laga Monica;)
Du e så ærlig og flott i din skrivemåte og du får fram masse følelsa i mæ med det du skriv. Æ har også vært mye alene med ongan og har alltid vært opptatt av at de skulle voks opp til å bli flotte menneska med respekt for andre og sæ sjøl. Det har de blitt, æ kjenn mæ også vældi stolt
av dem. Heimen min e også ei blanding av nytt og gammelt, men hær trives vi og her vil vi bo.. Og slit du med noen kilo for mye, så slit æ med det motsatte, og det e ikke morsomt det heller... Men æ e nu sånn høvelig frisk og det e min kjære og ongan også, så da e æ fornøyd...

Ha en fin torsdag innerst i fjordn,
klæm fra Kate:)

Linda sa...

Hei på deg,

Takk for koselig besøk på bloggen min:o)Koselig at du likte kjolene..Jeg er helt i startfasen så jeg må føle meg litt frem..:o) Koselig innlegg du hadde her.. Godt å høre at noen tør å være seg selv og være stolt av det!:)Fortsett med det! Fine bilder du har av guttene dine:) ha en fin dag videre!! Hilsen fra Linda

Fallmoen sa...

Veldig sant det du skriver her. Jeg kjente meg veldig godt igjen i dette innlegget ditt. Har også en sønn som nå er voksen, men som jeg var alene med da han var liten.
Og jeg har mye av de samme opplevelsene og erfaringene som du beskriver i dette flotte innlegget.
ha en flott dag i nord.

Tino sa...

Flott innlegg. Vi er jo oppvokst med janteloven, ikke alltid så greit å gå egne veier og ikke gjøre som "alle" andre. Men ofte så er vi vel verst til å kritisere oss selv.
Ha en fin dag :)

Duften av erteblomster-Vibeke sa...

Liker deg nettopp fordi du er DUUUUUU!:O)FLOTT innlegg...

Er så glad for at du liker ringen!

Ønsker deg velsignede dager,
STOR venneklem

vintagepainting sa...

Hei hei Monica,
Å- synes du har så flotte! innlegg - skrevet på dialekt av en flott dame med så mye innhold! Ja ekte mennesker imponerer så mye mer enn flotte glansede hjem i oppdaterte magasiner! Det skal du vite. Godt med litt hverdagsrealisme innemellom. Ja realisme - som jeg skrev hos meg så har jeg beg. å jobbe! Morsomt men veeeldig overgang da. 3 barn + mann, hus og litt egen drift og så en jobb på toppen av det hele - men liker at det tikker litt.
Stor klem til dæ der oppe :)

Lena sa...

Så flott og sant du skriver her! Gir deg en god klem og ønsker god helg! *klem*