2009-03-04

Nu ha æ bestemt mæ......trur æ

Nu ha æ bestemt mæ.......trur æ....
MMmmm....å det e heilt sant....
Ha gått å kjent på dette med å vær på "tilbuds sia" ofte....
Kan du? Vil du? Du gjør nu vel det? Bærre en gang tell?
Nån som kjenne sæ igjen?
Ja, æ e kommet te et punkt korr æ kjenne litt på dette med at mange ska ha en bit a mæ.
Mange a disse, føl æ at de tar mæ som en selvfølge, men samtidig føl mæ usynli..i andre sammenheng eller settinge...
Hm...nu ble det veldig privat, men æ hadde ingen å snakk med om dette akkurat nu, å da får det kom på papiret....
Æ ha i maaaange år dikta sanga te store daga...sågar konfirmasjona og brylluppa, bursdaga osv....
Det e veldig koselig å bli spurt, bevares...å slekta mi, som æ e gla i gjør æ sånne oppdrag uten å tenk mæ om når æ bi spurt... å ha aldri krevn nå førr jobben, men der ha æ fått både vin og pynt te heimen....det varma.
Det å bli satt pris på når man ha gjort en sånn jobb....det å få nå tebake....ja, det betyr nåkka.
Ikke messførrstå mæ....æ e ikkje penggrisk å ber om hundrevis a krone....neida....
Men man bruke faktisk litt tid å man sett a litt tid te sånne teng, å når oppdraget e utført, ha æ ofte hørt; ja vi får gjør opp seinar....
Ordet seinar førr mæ e mange ganga blitt te ordet ALDRI.
Det e trasi, førr at æ føl det da at det e sørn ikkje nøye førr min del...førr det va jo bærre en sang....eller en tale....korr man gjennskape minna etter mange år....
Nu ha æ bestemt mæ....
Æ ska ikke ta på mæ sånne oppdrag før at æ veit at æ bli sætt pris på, at æ veit at æ får nå tebake...Kanskje æ sjøl treng nåkka engang, men da e det ingen som kan, vil eller har tid..
Veit at mange bryllup og konfirmasjona står førr tur, og æ tur æ ska klar å si nei....
Æ jobba mye, puska hjemme, ungen treng mora te skolehjelp, kortur e under planlegging, så dagen e fullt opp av daglige gjøremål, pluss litt ekstra....Det å ska skape en tale eller en sang, kreve litt, å det e ikke få tima som e med....kladding, prøving og feiling, finne tone som passa, redigere, skrive ned, printe ut osv....alt dette tar tid....men æ e kanskje vansklig nu?
Men det æ ha sagt ja te ser æ igrunn litt frem te, med skrekkblanda fryd...
Æ ska søng te ei veninne a mæ i bryllupp, samt at ho itellegg ha tenga mæ te kjøgemester...eller Toastmaster som det så fint hete.....iiiiiaaaah!!!! Bi arti.....
Sa ja igår, å ho bei veldig glad....så kjære dåkker.....her kan det hende at æ utover planlegginga, må be om gode råd......i all vennskapelighet.....ingen ska bi utnøtta....:) Dette ska bi arti...førr ho ska æ lag sang te å det heilt gratis.... hihi...
Som sagt håpa æ at ingen går rundt å trur stygge tanka om mæ, om at æ e både vanskelig og alt, men æ som sagt vært på tilbudssia i mange mange år,¨å nu kjent æ at det ble nok på en måte.
Pappa mente ifjor at æ sku lage et oppslag i lokalbutikken, kor det stod en pris på jobben, og om at det på en måte bi meir seriøst veit ikke æ ,syns det e vanskelig å sett pris på det æ gjør, i kroner og øre......men æ som sagt bestemt mæ førr å si nei.....(bortsett fra de aller nærmeste......om æ bi spurt da....)
Ska tur om æ klare det? Ordet nei, e ikje så veldig lett å si.......
Sukk...
Klem fra ei Monica som e veldig usikker.....
(takk førr så mange koselige kommentara på forrige innleg.....bei skikkelig overaska at så mange va innom der..)

10 kommentarer:

Fallmoen sa...

E heilt enig mæ de. da e ikke trangen te å tjen de kronan det snakk om, det følelsen av å bli satt pris på, og ikkje bli sett på som en selvfølge. Man føl se utnøtta og da e i allefall en følelse e ikke lika. E sa bestandig ja før. tel alt og ingenteng. E satt i timesvis å trøsta venninde. E sto opp og tok i mot de medt på natta. I huset mett sto dørran oppe 24 tima i døgnet. Men så begynt e å jobb i psykiatrien og va allerede tømt da e kom heim. Da mått e sett ned foten. E huska ikke akkurat korsn e gjor da, men e trur e forklart da så godt e kunn.

E støtta de i allefall fullt ut. Man kan ikke ta i mot alle te alle tider. Da blir man sjøl helt tappa.
Bestem de kor grensa skal gå, og hold de tel den.

Lykke te!

Linda sa...

Hei på deg, ja sånt tar tid, og det er altfor mange av dere som ikke får betalt for jobben skikkelig. Min mann har i mange år også vært Toastmaster i bryllup. Hvis vi skal i bryllupet likevel så tar han ikke noe for det, men hvis han kun skal der for det oppdraget så har han tatt 1000 kr for de som leier han inn. Det sier han på forhånd. Man setter jo tross alt av en hel kveld og det er MYE planlegging som skal til.. Stå på!! :o)

Anonym sa...

Skjønne dæ godt.Har selv en mann som tar oppdrag i sosiale sammenheng i form av dans.Dette e noe han bruke mye tid på,å det skulle bare mangle at han fikk betalt for jobben han gjør,samme med dæ.Skjønne godt det der me 'kjentfolk'..men der kommer den symbolske summen inn,å bli satt pris på som artist.Det e ofte noe som må bli presisert på forhånd.Vi medmennesker e ofte litt trangsynt å tar ofte ting forgitt,men når det blir satt ord på det,e det kanskje ofte lettter å skjønne..
Lykke til,høres veldig spennende ut,jobben du gjør ;)

Atelier-Thalia/Galleri-Thalia sa...

Hei venn, jeg er bare så enig med deg. Og har litt erfaring, lang erfaring med slikt i forbindelse med bildene mine. "Du kan nå gi et bilde, du maler jo det raskt du... og slikt gjør du jo likevel"! Men jeg har lært meg og bli flinkere og si nei, og føler at det hjelper... Jeg blir ikke tatt for gitt mere, heeeldigvis! Så den flotte egenskapen du har må folk søren meg lære seg og sette pris på. Tid er det ikke alltid vi har for mye av heller, tvi..tvi Monica!
Lykke til!

Steinbokkjen ;o) sa...

GRATULERA - super flott at du kjenne itte og seie NEI! Du e GULL go du - stå på!
koooooooooz deg!
kleeeem

anne sa...

Nydeli blogg monica!!
bærre stå på kravan,å sei nei nå da føles rett,vekti å tenk på c sjøl!!
hilsen anne,ikkje så langt unna...

Turid sa...

Støtte dæ fullt og helt!! La de ikke ta dæ som en selvfølge-
Ha en fin kveld!

vintagepaintings sa...

Hei kjære Monica,
Ja, du er så flink til å sette ord på saker! har ordet i din makt - både på papir og i sang - det kan jeg tenke meg! Det som er så rart er at når ting er "gratis" så setter man kanskje ikke så pris på det likevel, som når det står en pris på det. Jeg har hatt det slik og med mine bilder. Det er UTROLIG vanskelig det du beskriver. Man vil jo ikke virke grisk... eller vanskelig, man vil jo så gjerne gi av seg selv, være imøtekommende og positiv. Men, så ender man ofte opp med følelsen med å bli tatt for gitt/usynlig/ikke satt pris på osv. Jeg synes ikke du skal si nei, men rett og slett ta deg betalt for det fine du skaper! Mange tenker kanskje at de klarer det selv - helt til de sitter der på sene kveldstimer og bruker ark på akr og ikke kommer noen vei. OG DU - det er så deilig når man leverer fra seg noe som er bra - og som man får bet. for fordi du har brukt tid og hele din opparbeidede kompetanse - og mottaker er fornøyd og gjestene blir fornøyde osv! Hvorfor skal ikke DU tjene penger på det du gjør når alle andre gjør det? La offentligheten få tilgang - men det har såklart en liten pris - alt har det i dag - ikke til de nærmeste men til de som gjerne vil ha en flot sang/tale og som ikke kjenner deg. Ja nå må du bare lage en nettside for dine sanger eller kanskje en blogg-shop på sanger -JAAAA det må du :)
OK - mange ord fra meg i kveld :) er litt i siget - det er ikke ofte for tiden... sukk. Ang. reklamen så tror jeg du mener KID-reklamen? Det er et bilde som min gode nabovenninne som jeg beg. å male med har laget - tror jeg.... vi løper mellom husene med babycall og rødvin (kun i helgene) med lerrett under armen. Hun har ihverfall et på en reklame for tiden. Itte mæ...:)
Natti natt du der i nord :)

~♥~ Monica S sa...

Hei!

Forstår veldig godt korleis du har det! Du er oversnill.. og slike blir ofte tatt nytte av!! Din far har rett... lag deg noen små kort, som du kan dele ut, dersom noen spør!.. Med litt prisa på og litt informasjon og ring meg ! ;-) hehe

Så slepp du å sei NEI!

Monica

kate sa...

Heia Monica:)
Æ støtta dæ fullt ut, veit akkurat ka du snakka om. Det e ikke det at man treng så mye penga for jobben man gjør, men det at man føl at man blir satt pris på, det betyr mye.
Kjæmpespennende at du ska vær toastmaster:)
Æ ønska dæ en flott torsdag i det fine vårværet:)
klæm fra Kate:)